Mezeinket a

készítette
A BikeZone weblapjának tárhelyét
a

biztosítja.


Bike Zone Gödöllői Kerékpáros Egyesület utánpótlás nevelés


A Bike-Zone kerékpáros egyesület másfél évtizedes múltjára, tapasztalatára építve elhatároztuk, hogy megerősítjük az utánpótlás korú csapatunkat. Kifejezetten versenyre felkészítő irányultsággal tartunk edzéseket 2013 óta, általános iskola alsó tagozatos gyerekek számára, ahol a gyerekek nem átlagos szinten sajátítják el a kerékpár kezelését, miközben egy szuper társaságban tanulják a sportszerűséget és a versenyszellemet. A kerékpársporton belül a XCO és XCM (mountain bike) szakág felé orientálódtunk, és az edzések tematikája is e területek sajátosságaira épül.

A rendszeres, kitartó edzéseknek és a tehetséges gyerekeknek köszönhetően már az első évben nagyon sok dobogós hely mellett, az XCO U9 kategória országos bajnoki címét is sikerült megszereznünk - mind leány, mind fiú kategóriában -, ami megfelelő önbizalmat és erőt ad a folytatáshoz.Évről évre egyre messzemenőbb célokat szövögetünk az utánpótlás csapatunk minden egyes tagjának, amihez egyre több támogatót is sikerült megnyernünk. Gödöllő város Önkormányzata és a Magyar Kerékpáros Szövetség - mint fő támogatóink - mellett, több cég, gazdálkodó szervezet is támogat minket különböző formában.

A kerékpár idényjellegű tevékenység, azonban a felkészülés és az edzések egész évben zajlanak. Az esős, csapadékos napokat kivéve az év minden szakában tartunk kültéri edzéseket. A fiataloknál elsősorban a kerékpár kezelési technikára, a sebességre-gyorsításra és az erőfejlesztésre összpontosítunk edzéseinken, amiket a téli időszakban sem hagyunk el.Csapatépítés. Talán a legfontosabb feladat és minden edzésnek része kell, hogy legyen. Olyan edzéseket tartunk és szeretnénk tartani a jövőben is, amit a gyerekek az első perctől az utolsóig élveznek és befejezés után már a következő edzést várják. A sikerélmény és a tartalmasan együtt töltött idő olyan erős csapattá formál minket, ami a legjobb alapokat teremti meg a versenyekre való felkészüléshez.

Az edzéseket célirányosan alsó tagozatos általános iskolások számára szervezzük és rendezzük. Tavaszi-nyári időszakban heti két-három alkalommal, az őszi-téli időszakban heti egyszer, hétvégén.Jelentkezni lehet a Bike-Zone kerékpáros egyesület bármely elérhetőségén.


Az oldal megtekintéséhez ajánlott az 1024x768-as vagy ennél nagyobb felbontás. Frissítve: 2014. november 27. - Látta: 2884.